Naslovna > Vijesti > Seniori > Mlađi kadeti > Kadeti > Juniori > Mini košarka > Foto > Video > Kontakt > Povijest
Izbornik
O Klubu


KK Rudeš djeluje u zapadnom dijelu grada Zagreba i svojom aktivnošću obuhvaća naselja Rudeš, Vrbani, Prečko, Špansko, Jarun, Voltino, Ljubljanicu i šire.

Osnovani smo davne 1972. godine inicijativom košarkaških entuzijasta iz naselja Rudeš i počeli se takmičiti u nižerazrednim ligama u organizaciji KSZ-a. Dugogodišnjom animacijom košarkaškog sporta u KK Rudeš, kroz koji je prošao velik broj kvalitetnih igrača, uspjeli smo se izboriti za natjecanje u A-2 ligi i postati stabilan Klub drugoligaškog natjecanja u organizaciji KSH-a.


Dolaskom nove Uprave 2008. godine posvetili smo posebnu pozornost na mlađe dobne uzraste i u vrlo kratkom vremenu postali smo jedan od respektabilnijih klubova u radu s djecom i mladeži, kako u športskom tako i u sociološkom i pedagoškom smislu.

KK Rudeš ima u svom pogonu više od 200 djece predškolskog i školskog uzrasta koji se natječu u svim ligama u organizaciji KSZ-a i KSH-a kroz selekcije mini košarke, mlađih kadeta, kadeta, juniora i seniora.

Posebno smo ponosni što smo osnovali mini košarkašku ligu Rudeš, koja iz godine u godinu ima sve više polaznika i sudionika mlađeg školskog uzrasta, a igra se na mini koševima uz pozornost trenera  iz čega selektivno proizlaze igrači za vlastiti kadar u Klubu.

Dolaskom gosp. Nevena Spahije našeg vrhunskog trenera za potpredsjednika Kluba, naš projekt razvoja košarke u zapadnom dijelu grada Zagreba i šire, dobiva na značenju iz razloga što je naš vrsni košarkaški stručnjak prepoznao rad s mlađim dobnim uzrastima i odlučio pomoći svojim znanjem i iskustvom u organizaciji Kluba, u edukaciji trenera i športskom usavršavanju mlađih dobnih uzrasta u Klubu.